Hozzávalók(4 személyre):
~ 25 dkg sertésszelet
~ só, őröltbors
~ őrölt mustármag
~ őrölt gyömbér
~ 3-4 ek. fűszeres szezámolaj
~ 40 dkg metélttészta
~ 10 dkg orka
~ 10 dkg bambuszrügy(konzerv)
~ 2-3 ek. szójaszósz
Elkészítés:
Megmossuk, szárazra töröljük, és keskeny csíkokra vágjuk a sertésszeletet. Sóval, borssal, őrölt mustármaggal és gyömbérrel ízesítjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húscsíkokat jól átsütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
Leszűrjük az orkát és a bambuszrügyet, majd alaposan lecsöpögtetjük. Mindekettőt felaprítjuk.
A kész tésztát a maradék zsiradékban megpirítjuk. A húst és a zöldségeket hozzáadjuk, és folytonos keverés mellett 2-3 percig pirítjuk.
A kész ételt szójaszósszal ízesítve tálaljuk.