Főzőiskola - kezdőknek és haladóknak!!!

Alapvető tudnivalóktól új, divatos receptekig!!!

Minden hús más-más elkészítési módot igényel. Vásárláskor a következőket vegyük figyelembe.

A vesepecsenye a sertés legomlósabb része, különösen sütésre, párolásra és grillezésre. Szeletelve finom frissensültet készíthetünk belőle. A sertés-  lapockát mindig hosszan főzzük, sült húshoz vagy pörkölthöz vásároljuk. A sertéscomb sütésre és főzésre is alkalmas. A csontos karaj egészben megsütve kiváló pecsenye. Ha felszeleteljük, sertésbordáról beszélünk. A sertésoldalas füstölt változat is kapható.

A báránygerinc igazi különlegesség. Süthetjük egyben, és szeletekre bontva is. A fiatal bárányok gerince kicsi, ezért szeletelés helyett kettévágjuk. Ilyenkor báránybordáról beszélünk. A bárányjava igazi ünnepi eledel, amelyhez két bordára van szükség. A báránycomb kiválóan alkalmas sütésre, de steaket is készíthetünk belőle. A csontos vagy kicsontozott báránylapocka szintén jó sütésre. Nyakrésze zsírosabb, ezért rendkívül ízletes. Finom báránypörköltet vagy -ragut főzhetünk belőle, de egytálételek alapjául is szolgálhat.

A hátszín a szarvasmarha legomlósabb, legkelendőbb - és ezért legdrágább része. A hátszínből vágott rostélyos hirtelen sütve az egyik legfinomabb marhahúsból készült specialitás. A bélszínt sütésre és steaknek ajánljuk. A combnak három része van: felsál, fartő és a dió. A felsálszeletekből hústekercset készíthetünk, de egészben is kisüthetjük. A diót párolhatjuk, de hústekercset és steaket is készíthetünk belőle. A fartő sovány, izmos húsa párolt vagy tűzedelt sültekhez való.Az oldalast szintén pároljuk vagy süssük. Az ízletes tarjarész rendkívül alkalmas egytálételek, pörköltek és levesek készítésére.

A kicsontozott borjúbélszínt egészben vagy szeletekben is süthetjük. A csontos borjúbordát inkább egészben süssük. A borjúcomb részei: felsál, fartő, dió. Mindhárom húsrész alkalmas egészben sütésre, párolásra. Vékony szeletekre vágva kitűnő rántanivaló. A borjúcsülök olcsó különlegesség. Leginkább két órán át pároljuk, főzzük vagy süssük, hogy a hús könnyen leváljon a csontról. A borjúlapockákból nagy húsdarabokat süthetünk vagy főzhetünk.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 20
Heti: 38
Havi: 103
Össz.: 22 722

Látogatottság növelés
Oldal: A húsfélékről
Főzőiskola - kezdőknek és haladóknak!!! - © 2008 - 2024 - fozoisk.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »