Hozzávalók(4 személyre):
~ 75 dkg báránygerinc
~ só, bors
~ 1 szál póréhagyma
~ 2 sárgarépa
~ 20 dkg laskagomba
~ 3 ek. fokhagymás vaj
~ 2 ek. őrölt curry
~ 2,5 dl zöldségleves(kockából)
~ 28 dkg mandarin(konzerv)
~ 3 ek. tejföl
~ 1/2 csomó koriander díszítéshez
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, kockákra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és felkarikázzuk.
A sárgarépát és a gombát megtisztítjuk, megmossuk, a répát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, a gombát pedig lecsöpögtetjük és feldaraboljuk.
A húst felforrósított vajban kb. 6 percig pirítjuk. Beletesszük a zöldségeket, és megfűszerezzük curryvel. Mérsékelt tűzön kb. 5 percig sütjük.
Majd felöntjük levessel, és kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük a mandarint, és a főzés befejezése előtt 2 perccel a húshoz adjuk.
Belekeverjük a tejföl, és még egyszer megfűszerezzük. Megmossuk a koriandert, lecsöpögtetjük, leveleit lecsípkedjük. A ragut tányérokra rendezve, korianderrel díszítve tálaljuk. Köretként főtt rízst ajánlunk hozzá.