Hozzávalók(4 személyre):
~ 1 csontozott báránycomb
~ só, őrölt bors
~ 1 szál rozmaring
~ 1 szál zsálya
~ 1/4 csomó petrezselyem zöldje
~ 5 dl vörösbor
~ 2 ek. étolaj
~ 1 csomó leveszöldség
~ 3 paradicsom
~ cukor
Elkészítés:
A húst bedörzsöljük sóval és borssal. A zöldfűszereket megmossuk, lecsöpögtetjük, finomra vágjuk, és a húsra szórjuk. Vörösborral felöntve kb. 12 órán át állni hagyjuk.
A húst kivesszük, szárazra töröljük, és a felforrósított olajban minden oldalról megpirítjuk. A vörösboros páclé felét ráöntjük, és kb. 45 percig főzzük.
A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A paradicsomot megtisztítjuk, majd megmossuk. Forrásban lévő vízbe mártjuk, azután hideg vízzel leöblítjük, bőrét lehúzzuk, végül a húsát kockára vágjuk.
A zöldségeket a húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd további 20 percig főzzük.
A húst kivesszük, kicsit állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Sűrűre főzzük a mártást, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A hússzeleteket a mártással együtt tányérokra rendezve tálaljuk.