Hozzávalók(4 tányérhoz):
~ 1,5 zöldségleves(kockából)
~ 30 dkg árpagyöngy
~ 30 dkg leveszöldség(fagyasztott)
~ 1 csomó vegyes zöldfűszer
~ ételízesítő
~ törött bors
~ őrölt szegfűbors
~ őrölt szerecsendió
~ 2-3 ek. dióolaj
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt a meleg zöldségleveshez adjuk, és mérsékelt tűzön kb. 10-15 percig főzzük. A leveszöldséget is hozzáadjuk, és további 15 percen át főzzük. Megmossuk, lecsepegtetjük, finomra vágjuk, és a levesbe szórjuk a zöldfűszereket.
A levest sóval, borssal, szegfűborssal és szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük a dióolajat.
Tányérokba szedve tálaljuk.