Főzőiskola - kezdőknek és haladóknak!!!

Alapvető tudnivalóktól új, divatos receptekig!!!

Hozzávalók(4 személyre):

~ 4 articsóka

~ só

~ citromlé

~ 1 tojás

~ 2 szál póréhagyma

~ 1 csomó petrezselyem zöldje

~ 1 ek. kapribogyó

~ 6 ek. borecet

~ bors

~ 4 ek. étolaj

~ cukor

~ néhány citromfű

~ 8 dkg vaj

~ 1 ek. joghurt

Elkészítés:

Megmossuk és lecsöpögtetjük az articsókát, majd levágjuk a szárát. Sós, citromlével ízesített vízben mérsékelt tűzön kb. 15-20 percig főzzük.
A tojást megfőzzük, leöblítjük, meghámozzuk, finomra vágjuk. A meghámozott póréhagymát felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, finomra vágjuk. A kapribogyókat leszűrjük.
A mártáshoz az ecetet megsózzuk, megborsozzuk, majd belekeverjük a póréhagymát, a tojást, a kapribogyót és az olajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A citromafüvet megmossuk, lecsöpögtetjük, leveleit lecsipkedjük. Habosra keverjük a vajat. Beleforgatjuk a joghurtot és a citromfüvet. Sóval, borssal és citromalével ízesítjük.
A főtt articsókát a mártással és a citromaos vajjal tálaljuk.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 20
Heti: 28
Havi: 93
Össz.: 22 712

Látogatottság növelés
Oldal: Articsóka
Főzőiskola - kezdőknek és haladóknak!!! - © 2008 - 2024 - fozoisk.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »