Főzőiskola - kezdőknek és haladóknak!!!

Alapvető tudnivalóktól új, divatos receptekig!!!

A fűszerek adják az ételek aromáját. Íme a legfontosabbak.

A bazsalikom pikánsan csipős, édeskés ízű fűszernövény, amely olaszos jelleget kölcsönöz az ételeknek. Jól harmonizál paradicsom, a padlizsán és a paprika ízével.

A borókabogyó íze a ginre emlékeztet. Erős aromája jól harmonizál a vad és káposztás ételekkel. A barnára szárított bogyókat az étellel együtt főzzük,és tálalás előtt távolítsuk el.

A bors a só mellett a másik legelterjedtebb fűszer. A fehér bors kevésbé, a fekete bors erősebben csípős ízű.

Az enyhén csípős borsikafű jól illik a babételekhez.

A Cayenne-bors ördögein csípős fűszer, amelyet őrölt csilipaprikából állítanak elő. Óvatosan adagoljuk!

A citromfű citromhoz hasonló íze jól illik a szárnyas- és halételekhez, valamint salátákhoz és desszertekhez.

A curry Ázsiából származó fűszerkeverék, amelyet legalább tíz különböző fűszernövény (például fahéj, szegfűszeg, kömény, kurkuma, gyömbér és bors) felhasználásával állítanak elő. A sárgásbarna színű por különböző erősségekben kapható.

Az élénkpiros színű fűszerpaprika a magyar konyha alapfűszere. Csípős és kevésbé csípős változata is létezik. Piros húsú fűszerpaprikából állítják elő.

A gyömbér gyökeres és őrölt formában is kapható. Csípős aromája minden ételnek ázsiai jelleget kölcsönöz.

A kakukkfű íze a borsikafű és a majoránna között helyezkedik el.

A kapor halételek, világos mártások és borjúhúsok finom fűszernövénye.

A kapribogyó a földközi-tenger kapricserje kesernyés ízű termése.

A pikánsan csípős koriander a multikulturális modern konyha megkerülhetetlen fűszere.

A köménymag a sertéshúsok, a káposztás és zsíros ételek finom alapanyaga, intenzív aromájával minden étel ízét meghatározza.

A majoránna pikánsan kesernyés ízével a kolbászok, vagdalt hús, burgonya, májételek és a libasült klasszikus fűszere.

A metélőhagymát csak frissen, finomra vágva, tálalás előtt röviddel az ételre szórva használjuk. Hagymáéra emlékeztető íze minden ételhez illik.

Az oregánó a majoránna olasz változata.

A petrezselyem a legismertebb fűszer. Sima levelű változata erőteljesebb aromájú, mint a fodros.

A rozmaring kesernyés, nagyon domináns ízű fűszer. Nem harmonizál más fűszerekkel, ezért óvatosan adagoljuk!

A szegfűszeg főleg vadételek pikáns fűszernövénye. Pácoknak és mártásoknak is pompást ízt kölcsönöz.

A szerecsendiót mindig frissen reszeljük, hogy aromája ne vesszen el. Mogyoró nagyságú, kemény, ezüstös barna magjának intenzív aromája különleges ízt ad a szárnyas- és a zöldségételeknek.

A tárkony kesernyésen csípős, erőteljes aromával rendelkező fűszernövény, ezért óvatosan kell adagolni. Jól illik mártásokhoz, hal- és szárnyasételekhez.

A turbolya édeskés íze salátákban, levesekben és zöld mártásokban érvényesül.

A zsálya borjú-, bárány-, szárnyas-, máj- és halételek erőteljes ízesítője.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 2
Heti: 21
Havi: 18
Össz.: 22 130

Látogatottság növelés
Oldal: Fontos fűszerek
Főzőiskola - kezdőknek és haladóknak!!! - © 2008 - 2024 - fozoisk.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »