Hozzávalók(4 személyre):
~ 8 csontos báránykaraj
~ só, fekete bors
~ 2 gerezd fokhagyma
~ 3 ek. sherryecet
~ 4 ek. olívaolaj
~ 1/2 tk. morzsolt rozmaring
~ 3 közepes nagyságú burgonya
~ 1 zeller
~ 0,6 dl tyúkhúsleves
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk és megborsozzuk. Meghámozzuk, majd szétnyomjuk a fokhagymát.
Az ecetet 3 evőkanál olajjal elkeverjük, beletesszük a fokhagymát és a rozmaringot. A húst ebben a páclében lefedve 1-4 órára hideg helyre tesszük. Közben többször megfordítjuk.
Meghámozzuk, négybe vágjuk, majd felkockázzuk a burgonyát, azután a zellerrel együtt enyhén sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, összetörjük. Tejet, 1-2 teáskanál olajat adunk hozzá, és addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz. Megsózzuk, megborsozzzuk, és melegen tartjuk.
A húst a pácléből kivéve szárazra töröljük, majd kb. 7-8 percig grillezzük, míg közepesen porhanyós nem lesz. Zelleres burgonyapürével tálaljuk.