Főzőiskola - kezdőknek és haladóknak!!!

Alapvető tudnivalóktól új, divatos receptekig!!!

Hozzávalók(4 személyre):

~ 8 csontos báránykaraj

~ só, fekete bors

~ 2 gerezd fokhagyma

~ 3 ek. sherryecet

~ 4 ek. olívaolaj

~ 1/2 tk. morzsolt rozmaring

~ 3 közepes nagyságú burgonya

~ 1 zeller

~ 0,6 dl tyúkhúsleves

Elkészítés:

A húst megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk és megborsozzuk. Meghámozzuk, majd szétnyomjuk a fokhagymát.
Az ecetet 3 evőkanál olajjal elkeverjük, beletesszük a fokhagymát és a rozmaringot. A húst ebben a páclében lefedve 1-4 órára hideg helyre tesszük. Közben többször megfordítjuk.
Meghámozzuk, négybe vágjuk, majd felkockázzuk a burgonyát, azután a zellerrel együtt enyhén sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, összetörjük. Tejet, 1-2 teáskanál olajat adunk hozzá, és addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz. Megsózzuk, megborsozzzuk, és melegen tartjuk.
A húst a pácléből kivéve szárazra töröljük, majd kb. 7-8 percig grillezzük, míg közepesen porhanyós nem lesz. Zelleres burgonyapürével tálaljuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 2
Heti: 22
Havi: 19
Össz.: 22 131

Látogatottság növelés
Oldal: Báránygerinc zelleres burgonyapürével
Főzőiskola - kezdőknek és haladóknak!!! - © 2008 - 2024 - fozoisk.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »